cleanMX spamfilter

cleanMX is een innovatieve dienst die een oplossing biedt tegen spam en gevaarlijke virussen. Alleen legitieme mails die van belang zijn voor uw bedrijfsvoering, worden afgeleverd. Spam wordt aan de bron afgewezen en virussen worden door cleanMX in de kraag gevat, voordat ze een gevaar opleveren.

De voordelen voor uw organisatie zijn evident: uw werknemers blijven verschoond van ongewenste mail en gevaarlijke virussen. Stress neemt af, de productiviteit stijgt en een onachtzame muisklik hoeft geen downtime van uw bedrijf te betekenen.

E-mail wordt weer het nuttige hulpmiddel dat het vroeger was - in plaats van het vrijwel onbruikbare, tijdverslindende medium dat het is geworden. Volgens de laatste cijfers is ruim 80 procent van alle e-mail inmiddels spam of voorzien van virussen. cleanMX maakt u weer baas over uw mailbox.

cleanMX spamfilter

De werkwijze

Wanneer u kiest voor cleanMX, wordt een aanpassing gemaakt in de afhandeling van uw e-mailverkeer. Daarvoor wordt op domeinnaamserver-niveau (daar waar een internetadres als making-it.nl wordt vertaald naar een cijferadres waarmee computers communiceren) een simpele wijziging doorgevoerd in het zogeheten MX-record. Let op, dit kunt u alleen wijzigen als u eigenaar bent van de betreffende domeinnaam. Indien u mail ontvangt via bijvoorbeeld Gmail, Ziggo of Microsoft dan kunnen wij deze dienst helaas niet voor u verzorgen.

Mail die bestemd is voor uw organisatie, moet vervolgens éérst langs de poortwachters van cleanMX. De mail wordt automatisch door onze geavanceerde filteringtechniek gescand. Spam en mails met virussen worden afgewezen. Regulier mailverkeer wordt ongemoeid gelaten.

De opgeruimde mail wordt vervolgens weer aan uw eigen mailserver doorgestuurd. Deze "wasstraat" voor e-mail betekent dat gevaren worden uitgesloten en uw organisatie alleen mails hoeft te behandelen die waardevol zijn.

Veelgestelde vragen over cleanMX

Nee. cleanMX behandelt en zuivert uw e-mailverkeer nog voordat u of uw werknemers deze ophaalt. De configuratie op het bedrijfsnetwerk kan ongewijzigd blijven. Alle gangbare e-mailpakketten werken met cleanMX samen.
Om cleanMX in te kunnen stellen moet het MX record aangepast worden. Dat kan alleen als u eigenaar bent van de betreffende domeinnaam. Indien u mail ontvangt via bijvoorbeeld Gmail, Ziggo, Microsoft of het domein van uw provider dan kunnen wij deze dienst helaas niet voor u verzorgen.
MX staat voor Mail eXchange en is onderdeel van de DNS (Domain Name Server). De mail server van de verzender zal het MX record lezen om de locatie van de ontvangende mail server te bepalen.
cleanMX vormt een verdediging tegen bedreigingen die via e-mail binnenkomen. Het is niettemin verstandig om een virusscanner te installeren.

Een virus kan ook op een andere manier uw bedrijfsnetwerk bereiken: denk hierbij aan draagbare externe harde schijven of een usb-sticks. Voor virussen die via dit "analoge voetennetwerk" uw netwerk bedreigen, blijft een virusscanner helaas een onmisbaar stuk software.

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening?

Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

T: +31 (0)88 99 66 000
F: +31 (0)88 99 66 011

Het Rietveld 55A
7321 CT Apeldoorn